Vigselringar

Här finns exempel på de vigselringar som jag tillverkar på beställning, jag har inga ringar att köpa direkt. Hör gärna av dig om du är intresserad så svarar jag på frågor och lämnar prisförslag. Kilcka här för att skicka ett mail. Ännu finns inga priser och detaljer kring ringarna på denna sidan men det är på gång. Vill du veta hur en beställning går till?

Vigselringar av vitguld och titan med diamant - Erik Tidäng

Ringar av palladium med olika ytor - Erik TIdäng

Klicka här för att komma till vigselringar och förlovningsringar i nyhetsflödet.
Nedan ses de senaste inläggen.

Hur går en beställning av vigselringar till?

Jag ska här beskriva hur det vanligtvis går till när jag utför en beställning. Eftersom inget jobb eller ring är den andra lik så är detta bara ett exempel på hur det kan gå till.

En första kontakt

När kunder hör av sig till mig och vill beställa vigselringar eller förlovningsringar har de oftast sett mina modeller på nätet eller också har de en en egen idé som de vill ha hjälp att förverkliga. Den första frågan blir vanligen vad det kostar. Som ni säkert märkt saknas det priser på sidan. Det beror på att jag tillverkar alla ringar på beställning unikt för kunden vilket innebär att priset kan slå en del beroende på hur beställningen till slut ser ut.

Möte i min butik/verkstad

Om exempelpriset är inom budget är nästa steg ett möte på LOD, min verkstad/butik i Stockholm (hitta hit). Det brukar vara effektivast, men inte alla har möjlighet att ta sig till mig. På LOD har jag många modeller och varianter av de ringar som finns på nätet. Det är alltid bra att kunna känna och prova modeller av ringarna. Även om bilderna på hemsidan är bra, så är det en helt annan sak att känna på materialet i verkligheten. För de som inte har möjlighet att komma till mig kan jag skicka ev. modeller, materialprov och ringmått. Jag gör detta mot en deposition som betalas tillbaka när modeller m.m. återkommit till mig.

Hur ska ringarna se ut?

Det första vi gör är att bestämma hur ringarna ska se ut. Det finns många detaljer som avgör hur den färdiga ringen blir även om vi utgår från någon tidigare modell jag gjort.  Jag tycker att det är kul om ni kommer med egna förslag som kan göra era ringar unika. Om ni har en egen idé från början som ni vill förverkliga, så hjälper jag till utifrån min erfarenhet att utforma en ring av god kvalitet. Både estetiskt och rent tekniskt. Det finns en del praktiska tips att ge.

Trots att jag gjort vigselringar i 20 års tid är det sällan de blir precis lika en tidigare modell. Vi går igenom material, dimensioner, vad det ska vara för ytor, eventuella stenar, gravyr m.m. Till sist mäter jag även ringstorleken. Nu har jag tillräckligt underlag för att skicka ett pris till er. Det kan ta någon dag räkna fram. Om priset accepteras så skickar jag en faktura på förskottsbetalning, ca 1/3 av totalpriset. När den är betald så sätter jag igång. Under vissa förutsättningar kan det vara idé att återanvända gammalt guld i ringarna.

Dags att prova storleken igen

Efter ca 2 veckor har jag ”råringarna” klara att prova. Då ber jag er komma till mig igen eller också skickar jag ringarna med rekommenderat brev för provning hemma. På så sätt säkerställer jag att ringarna passar perfekt. Det här med ring storlek är tyvärr inte så lätt som det låter. Alla har att vinna på att ringen får rätt storlek från början. Innan ringarna har några stenar eller andra detaljer är de relativt lätta att ändra i storlek, både göra större och mindre. När de är färdiga, med ev. stenar och andra detaljer, går de fortfarande att ändra i storlek men i värsta fall kan det synas något att de är ändrade. I upp till ett år efter att jag levererat ringarna erbjuder jag gratis ändring av ringstorlek.

Gravyr och leveranstid

När storleken är godkänd så gör jag färdigt ringarna. Sätter stenar och graverar. Gravyren är det sista jag gör så ni behöver inte ha bestämt er när ni lägger beställningen. Enkel textgravyr med upp till ca 25-30 tecken ingår alltid i priset. Annan gravyr, ex. andra skrifttecken än de latinska bokstäverna, går också att göra men till en extra kostnad. Gravyren kan också göras vid ett senare tillfälle.

Allt som allt tar en beställning ca 5 veckor från det att beställningen läggs. Leveranstiden är inte huggen i sten men 5 veckor är ett bra riktmärke. Är det mer bråttom brukar jag kunna leverera ändå. Det har lite att göra med hur mycket det är att göra i övrigt.

Ni är alltid välkomna tillbaka med frågor, skötsel, rengöring eller vad det kan vara. För mig är det viktigt att ni är nöjda med era ringar, ni ska ju ha dem länge. Till sist, läs gärna om tidigare beställningar jag gjort åt kunder. Kanske kan ni få någon inspiration där. Om ni är intresserade av historien och traditionerna kring vigselringar så jag en sida om det.

Hantverk kräver verktyg - Erik Tidäng
Spara

Spara

Spara

Spara