Silver

På denna sida har jag samlat bilder av de föremål jag tillverkat. Ofta är det bruksföremål och ofta är det silver, men jag tillverkar även föremål av järn, titan och andra metaller. I branschen brukar allt som inte är smycken gå under benämningen corpus. Nederst på sidan har jag samlat länkar till sidor med särskilt innehåll. Exempelvis hur en kanna blir till.

Hur en silverkanna tillverkas

En silverkanna blir till

En silverkanna blir till

Klicka på bilden för att komma till en sida som steg för steg visar hur jag arbetade med denna kanna. Bilderna ger en ganska bra inblick i hur arbetet med att tillverka en kanna går till.

 

Kannor

BassilverNo.1 - silverkanna

Kannor

Ett galleri med bara kannor av olika slag.

Brännvinskantinen

Brännvinskantin av Erik Tidäng

Brännvinskantin

Brännvinskantinen var en pjäs som hörde smörgåsbordet till i början av förra seklet. Av olika anledningar förlorade den sin betydelse och försvann från borden, men minnet av den lever kvar. För ett par år sedan gjorde jag min egen tolkning av detta föremål. Läs mer här.

 

 

Brännvinskantin Mod. No:2

Brännvinskantin av silver - Erik Tidäng

Brännvinskantin av silver

Modell nummer två tillverkades 2023 på beställning av en kund som sett den första modellen. Det är en större kantin med en klassisk, gedigen utformning av funktioner och detaljer, även om formen inte följer den klassiska kantinen. Läs mer om den och tillverkningen av den här.