En lövhög

Något av ett experiment. Jag ville bygga en form av något väl igenkännbart, eklöv. Det fungerade väl ganska bra, men blev kanske inte så ”intressant” som jag hoppats på. Med tillägget av smådjur bland de ”multnande löven” finns det lite mer att upptäcka. Kanske får de sällskap av fler invånare i framtiden.

Facebookpinterestmail

Vigselringar av titan med coffee diamanter

Vigselringar av titan med guldrand och coffee diamanter. Coffeediamanter är diamanter med mer eller mindre brun ton. Lite grand beroende på bruntonen kan de kallas för coffee, chocolate eller cognac. Kärt barn har många namn!

Facebookpinterestmail

Princesslipade diamanter

Vigselring med princesslipade diamanter - Erik Tidäng

En ring som består av tre ringar tätt tillsammans. Den yttersta ringen var en vigselring som kunden hade från början men som har kompletterats med fler princesslipade diamanter. De båda andra ringarna är nytillverkade. I de yttre ringarna har lägen filats upp för att den stora stenen ska få plats.

Facebookpinterestmail

En ny brännvinskantin

Brännvinskantin i silver - Erik Tidäng

Brännvinskantin

Detta är den andra brännvinskantinen som jag formger och tillverkar. Den första jag gjorde var aningen mindre och anpassad för låga glas, utan fot. Den här modellen är anpassad för de mer traditionella svenska spetsglasen på fot. Formen har inspirerats av de pannor och rör som ses i framställningen av brända drycker. Med det svarta, krymplackade stativet har jag velat binda ihop allt med känslan av gedigenhet och kvalitet som ses i gamla kontorsmaskiner m.m.

Det var länge sedan jag hade ett så svårt och roligt arbete och jag känner mig mycket nöjd med resultatet.

Brännvinskantin, brännvinssamovar eller brännvinskyrka. Kärt barn har många namn. Läs gärna mer om bränvinskantinen och tillverkningen av densamma.

Facebookpinterestmail