Vigselringar av titan med coffee diamanter

Vigselringar av titan med guldrand och coffee diamanter. Coffeediamanter är diamanter med mer eller mindre brun ton. Lite grand beroende på bruntonen kan de kallas för coffee, chocolate eller cognac. Kärt barn har många namn!

Facebookpinterestmail

Princesslipade diamanter

Vigselring med princesslipade diamanter - Erik Tidäng

En ring som består av tre ringar tätt tillsammans. Den yttersta ringen var en vigselring som kunden hade från början men som har kompletterats med fler princesslipade diamanter. De båda andra ringarna är nytillverkade. I de yttre ringarna har lägen filats upp för att den stora stenen ska få plats.

Facebookpinterestmail

En ny brännvinskantin

Brännvinskantin i silver - Erik Tidäng

Brännvinskantin

Detta är den andra brännvinskantinen som jag formger och tillverkar. Den första jag gjorde var aningen mindre och anpassad för låga glas, utan fot. Den här modellen är anpassad för de mer traditionella svenska spetsglasen på fot. Formen har inspirerats av de pannor och rör som ses i framställningen av brända drycker. Med det svarta, krymplackade stativet har jag velat binda ihop allt med känslan av gedigenhet och kvalitet som ses i gamla kontorsmaskiner m.m.

Det var länge sedan jag hade ett så svårt och roligt arbete och jag känner mig mycket nöjd med resultatet.

Brännvinskantin, brännvinssamovar eller brännvinskyrka. Kärt barn har många namn. Läs gärna mer om bränvinskantinen och tillverkningen av densamma.

Facebookpinterestmail

Nya ringar av gamla ringar

Ett par ärvda guldringar fick nytt liv i dessa ringar. Det är två ringar, den vänstra, guld i kombination med platina, den högra, guld i kombination med titan. När ringarna ligger bredvid varandra är det lätt att se skillnaden mellan de gråa metallerna titan och platina.

Facebookpinterestmail

Köp solur till årets mörkaste dag

Solur

Ett solur kanske är lite märkligt att presentera i december, den mörkaste månaden på året, men det är snart det vänder och blir ljusare igen.

Soluret levereras platt. För att använda det behöver visaren vikas upp, 90 ° mot urtavlan. Sedan ska pilen på visaren riktas in mot norr. När detta är gjort kan man börja avläsa soltiden. Soluret är ca 8 x 5,5 cm.

Soluret går att beställa av mig och kostar 150 kr.

Beställ nu!

Facebookpinterestmail