Gravyr i ringar

Prover på gravyr i ringar - Erik Tidäng
Att gravera en ring gör den mer personlig. Det vanligaste är att man graverar sin partners förnamn och datum för bröllop eller förlovning. Vissa väljer att gravera namnet på en plats som betyder mycket för dem eller kanske GPS koordinaterna som hänvisar dit. Vissa lämnar ett meddelande, ibland hemligt meddelande, kanske krypterat. Som ex. graverade jag ett bröllopsdatum i binär form. Det finns ingen regel om vad som ska graveras.

När man beställer ringar av mig så ingår alltid enkel textgravyr i priset. Jag får plats med ca 25-30 tecken (inklusive mellanslag) i ringarna. De typsnitt jag kan göra är de på bilden ovan.

  • ”Små versaler”, konkret och enkel. Fungerar även i smala ringar.
  • ”Lätt kursiv”, lite större och därför mer lättläst.
  • ”Kursiv skrivstil”, lite mer romantisk stil, men fortfarande tydlig.

Vissa symboler som hjärtan, ankare, evighetsåttan  m.fl. går också bra. För detta har jag verktyg och möjlighet att själv utföra gravyren. På så vis tar det inte någon extra tid. Gravyr är alltid det sista jag gör i en ring så man behöver inte ha bestämt sig vid beställningstillfället, även om det inte skadar. Leveransen för en ring är ca 5 veckor.

Handgravyr

Om ringen har en mycket oregelbunden form eller om man vill gravera en längre text, andra typer av skrifttecken, personliga figurer/symboler, en handstil, så anlitar jag en gravör som kan utföra det. Här kan jag berömma mig med att samarbeta med en av Sveriges skickligaste gravörer, Lisa Heinrich. Det är också möjligt att gravera på utsidan av ringen eller på ringens kant om det finns en sådan. Vid den här typen av gravyr tillkommer en kostnad för jobbet och man får räkna med ca ytterligare en vecka för leverans.

Ett annat sätt att förse ringar med text är att stämpla in bokstäver och tecken. Resultatet blir grövre och mer rustikt. Ibland passar det bättre än en mer romantisk kursiv gravyr.

Tänk på att utrymmet i en ring är begränsat så bokstäverna blir mycket små!

Åter till sidan för vigselringar

Några exempel på gravyr i ringar.