Omarbeta ringar

Omarbetade vigselringar - Erik Tidäng

Tre ärvda vigselringar har blivit en ny ring. Ringarna hålls ihop av fattningen med de tre stenarna.

Det händer ofta att kunder frågar om de kan återvinna eller omarbeta ringar. Det finns många sätt att göra detta på.Nedan följer några exempel som kan tillämpas var för sig eller kombineras med varandra.

  • Kombinera en gammal ring med en ny ring för att skapa en ”ny” ring.
  • Lägga till detaljer och delar, ex. stenar och fattningar till en befintlig ring. Ibland kanske det räcker att bara ändra storleken på ringen.
  • Återvinna materialet från ringen för att skapa något helt nytt.

Kombinera ny ring till gammal ring

När jag kombinerar gamla ringar till ny ringar kan jag utgå både från ringar som jag själv har tillverkat eller använda gamla ringar som kunderna haft. I många fall kan man spara gravyren från de gamla ringarna. En gammal ring kan få ett helt nytt uttryck utan att man egentligen gör något med den. Ibland kan det räcka att bara lägga till en ring vid sidan av den nya ringen. I exemplet ovan har jag tillverkat en ring av titan som sluter om den gamla fattningen som en pusselbit.

Lägga till detaljer

I det här fallet fick jag ärvda vigselringar som skulle göras om till nya. Den gamla gravyren togs bort och storleken anpassades till de nya bärarna. En fattning med en ljusbrun diamant lades till för att skapa något helt nytt av de gamla ringarna.

Läs mer om dessa ringar här.

Återvinna material och stenar

Det går nästan alltid bra att återanvända gammalt guld och omarbeta det till ex. nya ringar. Stenar går oftast också bra att återanvända. Är det diamanter så är det sällan något problem. Mjukare stenar kan vara så slitna att det ibland inte lönar sig.

Jag handlar inte med guld och därför kan det finnas andra som ger bättre pris än mig för guldet, men jag kan använda just det guld som kunderna har för nya smycken och föremål. Det i sig kan ju ha ett värde om guldet t ex. är ärvt och man vill att det ska leva vidare i ny form.

Läs mer om dessa ringar här.

Facebookpinterestmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.