Med solgrillen till Abisko

Vy över fjällen

Tillsammans med de andra vinnarna i Kulturhusets tävling “Smart lunch” blev jag och Herman bjudna till polarforskningssekriteriatets forskningsstation i Abisko. I laboratoriemiljö och omgivna av fjällen tog vi del av varandras erfarenheter i arbetet med en smartare lunch. Projekten rörde allt från räkodling i spillvärme och urbana växthus till innovationer rörande slaskhantering. Från odling av råvara, via tillagning, tills dess resterna av lunchen komposteras för att användas till ny odling av matråvaror.
Jag och Herman  letar efter sätt att gå vidare med solgrillen. Mer information kommer komma här inom kort.

På kulturhusets hemsida finns beskrivningar av de andras bidrag. Klicka här för att komma till Kulturhuset.

Solgrill - Erik TidängSolgrillen utnyttjar solens energi direkt genom att rikta strålarna mot ett rör där man kan grilla korv eller annat.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.