Tekanna av silver med egen hemsida

Tea pot silver - Erik Tidäng

Kannan är tillverkad av silver med ett handtag av rostfrittstål och gummi. I locket är det etsat en QR-kod med en länk till kannans egen hemsida. På hemsidan finns information om hur kannan är tillverkad, hur man ska hantera den, putstips, tips på teer och hur man bäst brygger te. Där finns förstås också länkar till andra relevanta sidor om te och tebryggning. Eventuellt kommer det också att finnas en lösenordsskyddad del bara för ägaren av kannan.

Sedan 1700-talet har silver stämplats. Från början för att försäkra ägaren om silverinnehållet, då metallen fungerade som värdehållare och betalningsmedel. Numera har stämplarna mer funktion av att kunna ge ledtrådar till föremålets historia. Med qr-koden kan informationen göras mer omfattande och lättillgänglig. Fler och fler skaffar telefoner och läsplattor med möjlighet att läsa av koden. I botten på kannan finns också adressen till websidan inetsad om man vill komma åt sidan via en dator. Klicka här för att komma till tekannans hemsida.

Kannan tillsammans med fler föremål kommer att presenteras på en utställning på LOD i höst. ”Teknik är form” – 26 oktober – 16 november 2013

Här finns fler silverkannor

Tea pot silver - Erik Tidäng

Facebookpinterestmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.