Lite mer om LOOT 2015 på Museum of Arts and Design

loot-8

Columbus circle, precis utanför Museum of Arts and Design

Åter i Stockholm efter en dryg vecka i New York med många nya intryck. Både från staden men kanske framför allt från utställningen och de andra utställarna.

Utställningen förfogade över hela 3: våningsplanet på Museet. Alla utställare fick var sin monter att ställa ut sina arbeten i. Vissa hade plats för att hänga på vägg istället. Angela Fung från England och Ariane Hartmann från Tyskland var mina närmaste grannar. Från de nordiska länderna kom, förutom jag, Mette Laier från Danmark och Chao-Hsien Kuo Från Finnland. Alla arbeten som visades hade hög klass. Det var inspirerande att vara en del av denna utställning. Bilderna nedan visar en del av de andras arbeten, för att se mer följ länken Museum of Arts and Design.

För alla som har vägarna förbi New York kan jag rekommendera MAD. Ett fint museum med intressanta och snyggt utformade utställningar.

Konstnarsnamnden

Konstnärsnämnden genom Iaspis stödde min medverkan

angela fung 2 Slide Rings Web ImageRingar av titan med rörliga stenar. Angela Fung hade på ett raffinerat sätt och med stor precision tagit fram en serie smycken där stenarna satt löst utan att falla ur. Stenarna gled fram och åter i spår.

Website Image 1Mette Laier skapade kompositioner av silver, stenar och korall med stor känslighet.

Website Image AdamsonDebbie Adamson från Nya Zealand had gjort en serie smycken av gummi. Hon hade bearbetat gummi på ett fantastikt sätt så att man fick intrycket av att det var förkolnat trä.

Website Image GadanoFabiana Gadano från Argentina har sedan en tid tillbaka arbetat med att återvinna plastflaskor på olika sätt. Flaskorna visade sig vara betydligt mer värdefulla än panten.

Fler bilder från LOOT 2015.

Facebookpinterestmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.