Smörtaxen är tillbaka på bordet

Smörtax av silver - Erik TidängSmörtaxen kanske inte används till varje smörgåsmål, men den är trevlig att ha till bords.

Servisdelen används för att kladdiga smörknivar eller marmeladskedar inte ska söla ner duken. Namnet smörtax, eller smörhund som den också kallas, kommer av att den ofta utformades med fyra ben och var du en aning hundlik. Detta togs upp och förstärktes genom att den gavs formen av en liten skulpterad tax.

Nu när julen nalkas kanske den kan få plats på julbordet, men även vid andra högtider eller omsorgsfulla dukningar är den ett trevligt sällskap.

Fungerar förresten förträffligt även till ätpinnar!

Smörtax av silver - Erik Tidäng Smörtax av silver - Erik Tidäng

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Palladiumring med färgade stenar

Pusselringar av palladium. Palladium är en smyckes metall som kanske inte alla känner till. Vitare än vitguld men något mörkare än silver. Faktiskt liknar den platina mest. I ringarna är det satt vita diamanter, en brun coffediamant och en ljust blå safir.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Omslutande ring kring utsirad vitguldsring

Kombinationsringar av roséguld och vitguld - Erik Tidäng Kombinationsringar av roséguld och vitguld - Erik TidängDet här var ett lite speciellt uppdrag. Kunderna hade den mycket utsirade ringen i vitguld som förlovningsring och hade sett mina ringar som de gillade. Nu ville de göra en vigselring som skulle passa till den ringen. Då mina ringar sällan är så rikt dekorerade som deras ring  var det spännande att se om vi skulle hitta något som skulle passa. Det tog sin tid men resultatet blev vi alla nöjda med. En ring i roséguld som sluter om förlovningsringen, med detaljer i granulering och gravyr som anknyter till ursprungsringen.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Pusselringar med svart diamant

Pusselringar med svart princesslipad diamant - Erik TidängKunderna tog kontakt med mig när de ville göra om sina gamla förlovningsringar av titan. De släta titanringarna fick en ”korshuggen” yta och kompletterades med vigselringar av vitguld som pusslades samman med titanringarna. I hennes ring satte vi en svart princesslipad diamant. Princesslipning kallas den kvadratiska slipningen av stenar.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Omslutande guldringar

Annorlunda guldring - Erik TidängFör ca 1 år sedan gjorde jag den tunna titanringen som syns mellan guldringarna. När det i år, var dags för vigseln tillverkade jag de båda omslutande ringarna. De är utförda i extra gult guld och hålls samman med en brygga där två svarta och en vit diamant är infattade. Jag tycker att det svarta i stenarna framhäver detta gulds gula färg mycket bra. Annorlunda guldring - Erik Tidäng

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Ringar i titan och vitguld

Ringar i titan och vitt guld - Erik TidängRingen med den bruna coffeediamanten är tillverkad av vitguld och titan i kombination. den andra ringen är tillverkad helt i titan, med ett matt och ett blankt fält. Kunden var känslig mot guld men kunde bära titan. Då var detta en bra lösning för att få ringarna att matcha varandra.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Ringar av återvunnet guld och stenar

Ringar av återvunnet guld - Erik TidängKunderna ville efter många år ha nya vigsel och förlovningsringar och hade fastnat för mina pusselringar i guld och titan. De gamla ringarna var tillverkade av rött guld så det var inga problem att använda det guldet i de nya ringarna. I en av ringarna satt dessutom tre små diamanter. Dessa använde vi i den nya ringen tillsammans med en kompletterande större sten.

Facebookgoogle_pluspinterestmail