Ringar i titan och vitguld

Ringar i titan och vitt guld - Erik TidängRingen med den bruna coffeediamanten är tillverkad av vitguld och titan i kombination. den andra ringen är tillverkad helt i titan, med ett matt och ett blankt fält. Kunden var känslig mot guld men kunde bära titan. Då var detta en bra lösning för att få ringarna att matcha varandra.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Ringar av återvunnet guld och stenar

Ringar av återvunnet guld - Erik TidängKunderna ville efter många år ha nya vigsel och förlovningsringar och hade fastnat för mina pusselringar i guld och titan. De gamla ringarna var tillverkade av rött guld så det var inga problem att använda det guldet i de nya ringarna. I en av ringarna satt dessutom tre små diamanter. Dessa använde vi i den nya ringen tillsammans med en kompletterande större sten.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Kombinationsringar med svarta diamanter

Kombinationsringarn av vitt guld, titan och svarta diamanter - Erik TIdängKombinationsringar av vitt guld och titan. Titandelen har en ”huggen” yta som påminner något om mönstret virrvarr, känt från perstorpsplattorna. Vitguldet är blankpolerat. I ”bryggan” som låser ringarna i varandra är svarta diamanter fattade.

Facebookgoogle_pluspinterestmail

Smart pillerburk

Smart pillbox with NFC tag - Erik Tidäng

Kan ett föremål vara omtänksamt?

Den ”smarta” pillerburken är ett försök att koppla samman traditionellt hantverk med modern teknik. Tekniken pillerburken bygger på är NFC, Near Field Communication. En ”tag” i burken kommunicerar med en mobiltelefon för att få den att utföra olika uppgifter. Burken funkar så här:

Burken är låst men öppnas enkelt med en mobiltelefon. Det är en mekanisk låsning där mobiltelefonens form fungerar som nyckel. Samtidigt aktiverar NFC-tagen telefonen, ett program öppnas.
I exemplet med pillerburken är det ett program som håller reda på när, var och hur ofta medicinen tas. Det kan varna genom sms eller mail om burken öppnas ovanligt många eller få gånger. Programmet håller också reda på hur många tabletter som finns kvar i burken och kan beställa nya när de håller på att ta slut. Exemplet med medicin skulle kunna bytas ut mot ex. cigaretter för någon som försöket sluta röka.

Ny teknik har blivit både billig och tillgänglig. Föremål kan få nya funktioner på ett enkelt sätt. Vem som helst kan experimentera med möjligheterna.

Facebookgoogle_pluspinterestmail